
Ce presupune consilierea?
Print definiție, dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul de a îmbunătăți starea de conștientizare, depășirea barierelor, identificarea și apoi dezvoltarea talentelor și abilităților, astfel îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la realizarea aspirațiilor și viselor personale.
Consilierea se adresează persoanelor care se confruntă cu o sursă de nefericire sau neîmplinire, care au dificultăți de adaptare sau care simt o puternică dorinţă de schimbare, de maturizare și dezvoltare personală.
Poate fi vorba despre o situație de criză sau de impas existențial temporar, de nevoia de sprijin în rezolvarea unor situații dificile de natură socială, profesională sau familială.
Consilierea este orientată spre obținerea stării de bine, oferind o perspectivă diferită asupra situației și învățând noi modalități de a depăși în mod eficient problemele și provocările.
Cine poate apela la ședințe de consiliere pentru dezvoltare personală?
Oricine este interesat de propria evoluție, indiferent de vârstă sau ocupație. Oricine dorește să se cunoască mai bine, să depășească bariere sau momente de impas, să găsească echilibrul personal, oricine vrea să obțină mai mult de la propria existență prin utilizarea resurselor personale.
Ce este un consilier de dezvoltare personală?
In primul rând, consilierul pentru dezvoltare personală lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic și oferă ajutor pentru a explora și depăși diverse stări sau situații ce împiedică evoluția personală și/sau profesionala.
In cadrul ședințelor de consiliere, un consilier va ajuta oamenii sa descopere sau sa redescopere propriile resursele interioare, care sunt nelimitare. Si anume: calitățile, talentele, valorile și visele, pe care , apoi, le pe pot transforma în realitate.
Misiunea unui consilier este de a-i îndruma pe ceilalți să devină independenți, sa conștientizeze ca se pot ajuta singuri și ca ii pot impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor și astfel să își îmbunătățească calitatea vieții.
Scopul unui consilier este identificarea soluțiilor constructive pe care oamenii le au la dispoziție și despre care trebuie să devină conștienți. In vederea obținerii obiectivelor, specialistul se va folosi de tehnici și instrumente specifice prin care va ghida, susține și incuraja persoanele.
Specialistul în consiliere este o persoana neutra și imparțială, care acorda respect și încredere celor care i se adresează., de aceea toate discuțiile sunt confidențiale.