Am conceput o listă cu întrebările cele mai des întâlnite. Dacă aveți și alte nelămuriri vă rugăm să ne contactați folosind formularul de la Contact și în cel mai scurt timp vă vom răspunde.

1. Procedurile din terapia Bowen sunt dureroase?

Nu, în nici un caz. Dimpotrivă, în timpul terapiei pacienții se relaxează foarte mult, de cele mai multe ori chiar adormind pentru câteva momente. Mișcările care se aplică sunt foarte delicate și nu generează niciun inconvenient pacientului.

2. Trebuie să mă pregătesc cumva pentru ședință de terapie?

Este important ca înainte cu 5 zile să nu se fi făcut alt tratament corporal sau orice altă terapie. Lista o puteți găsi aici.

Ideal ar fi să vă notați pe o hârtie în grupe separate un mic istoric, care să conțină vârsta aproximativă la care s-au întâmplat bolile, operațiile și accidentele din viața dumneavoastră. Deasemenea este foarte importantă o listă cu medicamentele pe care le luați în prezent.

Este recomandat să veniți în haine lejere, peste care să se poată lucra - asta în cazul în care din diferite motive nu doriți să se lucreze direct pe piele. Deși tehnicile sunt mult mai puternice când există contactul cu pielea, îi înţelegem și pe cei care preferă altfel.

3. Contraindicații există?

Nu.

Dar există 3 cazuri în care nu se pot aplica anumite proceduri:

1. În primele luni de sarcină nu se poate aplica procedura pentru Coccis.
2. Pentru persoanele cu implanturi de silicon nu se poate aplica procedura pentru Piept.
3. Dacă pacientul a suferit o intervenție chirurgicală pe condile, 6 luni de la intervenție nu se poate aplica procedura pentru mandibulă (ATM).

De aceea este foarte important să comunicați terapeutului dacă vă aflați în vreuna din cele trei situații.

4. Există restricții de orice fel pe durata tratamentului?

Primele 24 de ore sunt cele mai importante și deci NU faceți excese de niciun fel.

În special, vă rog să nu practicați sporturi de contact sau mai ales nu faceți excese sportive (sport puteți face, chiar este indicat și ajută terapia – doar excesele nu, sau sporturile mai dure). În funcție de severitatea afecțiunii dumneavoastră s-ar putea să fie necesar să nu practicați sporturi timp de o săptămână.

Pe toată durata tratamentului, nu faceți dușuri sau băi fierbinți sau reci, sau alternative; băile și dușurile calde, la temperatura potrivită sunt permise. Nu jacuzzi, nu saună. Deasemenea nu puneți comprese reci sau fierbinți pe corp.

5. Cât durează o ședință?

La Terapia Bowen o ședință poate varia între 30 de minute și 2 ore, în funcție de procedurile aplicate.

Evaluarea pentru terapie durează până la 50min, iar în cazuri excepționale poate dura și mai mult.

6. La cât timp se poate face terapia Bowen?

La exact 7 zile.

Mai devreme se poate în următoarele cazuri:

  • pentru gravide care au dureri sau probleme
  • pentru astmatici în criză
  • dacă s-a produs un accident, pacientul s-a îmbolnăvit, sau a survenit o recădere a bolii.

Iar pentru boli mai grave sau în cazurile mai speciale, terapia se va programa la un interval mai mare, pentru ca organismul să aibă timp să proceseze toate informațiile.

7. Când voi vedea primele efecte?

Efectele se simt chiar din timpul ședințelor de terapie. După ședință, corpul va începe să lucreze, să rezolve diferitele probleme fizice/psihice și va continua să facă acest lucru atât timp cât poate până la maxim 14 zile. Fiecare persoană este diferită, vindecarea propriu-zisă poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de mai mulți factori (gravitatea problemei, respectarea indicațiilor din timpul tratamentului, vârsta, stilul de viaţă şi alimentație, etc.)