Remediul de urgenta

Sistemul original include deasemenea şi un remediu de urgenţă: Rescue Remedy!

Această combinaţie a fost stabilită de Dr. Edward Bach, ca fiind foarte eficientă pentru echilibrare emoţională în situaţii de urgenţă şi de criză.

Este poate cel mai cunoscut şi folosit dintre toate remediile florale.

Acesta este compus din 5 remedii individuale: Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens şi Star of Bethlehem.

Se găseste în magazine şi sub forma de spray, cremă şi bomboane.

Când se foloseste Rescue Remedy?

Rescue Remedy se poate folosi în cele mai variate situaţii: stări de panică, stress, tulburare emoţională provocată de accidente sau pierderi neaşteptate.

Rescue Remedy nu înlocuieşte tratamentul medical de urgenţă, atunci când acesta se impune, dar poate fi un ajutor preţios, motiv pentru care se recomandă includerea lui în toate trusele de prim ajutor.

Are efect relaxant în situaţii cu o componentă de stress accentuată cum ar fi examene, vizita la dentist, călătorie cu avionul etc.

Stresul conduce la o serie de afecţiuni, cauzând 50-75% din îmbolnăviri: hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, migrene, obezitate, alergii, astm, diabet, tulburări digestive, creşterea colesterolului. Din acest motiv, echilibrarea pe plan emoţional este benefică pentru sănătatea întregului organism.

Dacă o persoană este nevoită să lucreze în condiţii de stress puternic, poate apela atunci când are nevoie la Rescue Remedy pentru un efect de relaxare.

Remediul de urgenta

Cum se administrează?

În situaţii de urgenţă se iau câte 4 picături diluate în puţină apă, ceai, suc. La nevoie se pot pune direct din sticluţa care conţine esenţa, 4 picături sub limbă. Se poate repeta administrarea pană la echilibrarea emoţională.

De asemenea Rescue Remedy se poate aplica şi pe punctele de puls, cum ar fi tâmple, încheieturile mâinilor, în spatele urechilor. Rescue Remedy poate fi de mare ajutor în situaţii de urgenţă şi de panică. Rescue Remedy este un produs natural, lipsit de toxicitate, care nu crează dependenţă şi nu interacţionează cu alte medicamente sau tratamente.

Se poate administra la orice vârstă, atât persoanelor adulte, cat şi copiilor (formula în glicerină vegetală), iar administrarea se poate face inclusiv în timpul sarcinii şi alăptării.