«Iertarea este singura modalitate de a te vindeca» a spus unul dintre scriitorii mei preferați Don Miguel Ruiz.

Și cred că are dreptate. Gândiți-vă la ceea ce se întâmplă atunci când nu iertați pe cineva. Veți avea resentimente și un gust amar, practic vă otrăviți singuri. Organismul nu este proiectat să stocheze acest tip de emoții și va începe să vă arate acest lucru în timp, va începe să se îmbolnăvescă. Mai multe despre acest subiect, puteți citi aici (Legătura dintre emoţii şi boli)

~ Așa că, ce bine îţi face să nu ierți? Nici unul. ~
~ Ce bine face când nu îl ierți pe celălalt? Nici unul. ~

Ați putea gândi că prin faptul că nu iertați, învățați persoana respectivă o lecție, dar în schimb vă umpleți sufletul cu emoţii inutile cum ar fi ură, furie, amărăciune sau resentimente. Având în vedere că vă umpleţi până la un anumit nivel cu aceste sentimente neplăcute, nu va rămâne suficient spațiu pentru emoţiile frumoase în viață. Asta este ceea ce meritaţi? Nu vreţi să vă bucuraţi de viață și să vă simţiţi liberi și cu inima uşoară?

Dacă nu pentru ei, fă-o pentru tine.

Cum puteţi să le daţi o lecție celorlati, astfel încât să nu o facă din nou? învățăturile pozitive au fost dovedite de-a lungul anilor a fi mai eficace decât cele negative /pedepse. Și, trebuie să recunoaşteţi că există o diferență foarte mare în modul în care un individ va reacţiona la pedepse sau comportamente urâte și ceea ce "vă învața" acea pesoana de la dumneavoastră și modul în care aceeași persoană va reacționa la rațiune, vorbe blânde și o voce calmă, lucruri cunoscute şi sub numele de asertivitate . Mai multe despre asertivitate aici.

În cazul în care doreşti să salvezi relații sau să îi înveți pe alții o lecție, începe prin practicarea asertivităţii.

Dacă aveți o problemă cu iertarea și nu sunteţi destul de pregătiți pentru a începe efectiv procesul, s-ar putea să doriţi să încercați să citiți mai multe despre alte soluții. De exemplu, să înţelegeţi mai bine modul în care funcţionează psihicul uman s-ar putea să fie mult mai util în acest stadiu. Puteți împrumuta unele idei din psihologia care este utilizată cu succes în educarea pozitivă a copiilor. Puteți găsi multe idei cu privire la modul de a face față problemelor pentru adulți, doar citind despre copii. Copiii sunt atât de simplii și, prin urmare, aceştia trebuie să fie abordaţi într-un mod simplu. Dacă este ușor pentru ei, este ușor pentru dumneavoastră.

Toate problemele au soluții.
Iar soluțiile sunt peste tot. Trebuie doar să începi să le cauți...

Așa că, dacă aţi citi puţin despre psihologia copiilor, veţi fi capabili de a trage foarte uşor concluzii și să găsiţi modalități ușoare de a le aplica în viața de adult. Aș sugera să începeţi cu acest site, (în special recomand să începeţi cu aceste două articole: http://positiveparenting.com/discipline-punishment/ și http://positiveparenting.com/9-things-to-do-instead-of-spanking/ ). Desigur, puteți căuta pe internet alte articole și chiar să căutați cărți în magazine. Există foarte de multe alternative și amintiți-vă, pentru mai mult ajutor, sunt la dispoziția dumneavoastră.

Ai nevoie de mai mult ajutor? Întrebă un specialist pentru a primi ghidare.

Un alt lucru care se va întâmpla dacă nu iertați o dată, de două ori ... se va crea de obicei de a nu ierta oamenii. Cât de greu este să eliminați un obicei? Să îl schimbați cu ceva pozitiv? Spre exemplu, cum ar fi să începeţi să schimbați ceva ce probabil ați făcut în mod constant, timp de 5 ani? Sau să vă pun altă întrebare: v-ați gândit vreodată la consecințele acţiunilor dumneavoastră? Luaţi-vă un moment să reflectați la aceste întrebări.

Crearea de obiceiuri negative este distructivă pentru propria persoană.

Cum vă simţiţi când intrați într-o cameră în care doi oameni se ceartă? Nu simţiţi negativitatea care plutește în aer? Nu vă face să vă doriți să fugiţi afară pe ușă sau cel puțin să vă doriţi să vă îndepărtaţi de respectivii? Ei bine, în timp, veți proiecta cam aceeași energie. Şi ghici ce? Nu va fi necesar să vă certaţi cu cineva mereu pentru ca să proiectaţi tot timpul această energie. Acesta va fi acolo, tot timpul, până când veţi face ceva să o schimbaţi. Și da, constant lumea va simţi că este ceva în neregulă cu dumneavoastră, oamenii vor simtisa vă respingă - inconştient. Nici ei nu vor putea explica acest fenomen. Veţi devini pur şi simplu neplăcut, indiferent de cum vă îmbrăcaţi, aranjaţi, etc. S-ar putea să nu vrea să fie în jurul dumneavoastră prea mult timp şi poate chiar vor evita să vă vorbească. Iar la un moment dat s-ar putea să vă simţiţi un pic izolat, fără să ştiţi de ce. Asta vă doriţi?

Obiceiurile negative creează energie negativă. Energia negativă creează experiențe de viață negative.

Chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce a făcut acea persoană, chiar dacă nu este acceptabil în niciun standard, dacă găsiţi bunătate în inima dumneavoastră să iertaţi sufletul acelei persoane, veți găsi o mare ușurare. Nu acțiunile și nu comportamentul...iertaţi doar sufletul și persoana în ansamblul ei.

Iartă sufletul persoanei, nu acțiunile.

Și dacă vă este greu să faceţi acest lucru, încercați să vă puneți în locul celeilalte persoane. Încercați să înţelegeţi de ce s-a întâmplat acel eveniment. Poate că persoana a făcut doar o greșeală, la fel ca toți ceilalți. De asemenea, dumenavoastra mai faceţi greșeli, nu? Probabil că nu aţi făcut vreodată exact aceeaşi gresela, dar în cele din urmă noi toți suntem diferiți – ne dezvoltăm în medii diferite, avem niveluri diferite de inteligență/toleranţă, stiluri de viață diferite, valori diferite, etc. Poate că nu a fost chiar vina lui / ei ce s-a întâmplat. Poate la acel moment acea persoană a făcut ceea ce el / ea a crezut că este cel mai bun lucru pentru el/ea sau pentru cei dragi. Câteodată nu aţi acționa diferit dacă suneti nevoit să-i protejaţi pe cei dragi? Sau poate că persoana respectivă a fost împinsă de către alții să facă acest lucru și nu a avut de ales. Ar putea fi atât de multe explicații pentru comportamentul rău și dacă găsiţi în voi înșivă înţelepciunea să priviţi dincolo de aparențe și să opriţi presupunerile ...veţi fi uimiţi de descoperirile pe care le faceţi.

Înțelegerea motivelor pentru care aţi fost răniţi, va face mai ușora iertarea.

Un alt instrument foarte util poate fi simpla repetare a cuvintelor de mai jos, de câteva ori pe zi, cu acea persoană pe care nu o puteţi ierta, în minte. Dacă sunteţi consecvenţi, veţi avea rezultate. Desigur, ritualul complet este un pic mai complex și are mai multe rezultate, destul de uimitoare aș putea spune. S-ar putea dori să citiți despre modul în care Dr. Hew Len a vindecat o întreagă secție de criminali bolnavi mintali cu metoda lui de iertare. Se numește Ho'oponopono. Această metodă care vine din Hawaii este foarte puternică și puteți găsi cărți despre ea, articole sau chiar filme scurte pe internet.


Remediul de urgenta

În concluzie, iertarea este un instrument uimitor, care poate vindeca atât de multe în viaţa dumneavoastră: atât trupul cât şi sufletul. Poate că tot ce aveţi nevoie este un pic de sprijin, pentru a ridica această povară de pe pieptul și umerii dumneavoastră!

Încercaţi singuri, iar dacă aveți nevoie de ajutor nu ezitaţi să mă contactaţi pentru o programare.