Terapia holistică ce reprogramează organismul pentru a se vindeca pe sine!

V-aţi gândit vreodată cât de complicate şi sofisticate sunt computerele în ziua de astăzi? Prin simplă apăsare a unui buton puteţi avea acces la informaţii din întreaga lume, în doar câteva secunde. Calculatoarele acestea au fost inventate de oameni, în încercarea lor de a imita creierul uman. Încă nu s-a inventat o versiune nici măcar apropiată de original. Corpul uman este cea mai performantă "maşinărie" existentă în Univers!

Tom Bowen

Sunteţi uimiţi de componentă de bază a computerelor, cipul electronic? În acelaşi timp fiecare celulă din corpul nostru este un întreg Univers în miniatură! Este de mii de ori mai complex. Am fost creaţi în aşa fel încât să putem funcţiona fără pauze, perfect adaptată la mediul înconjurător şi, cel mai important, organismul nostru a fost dotat cu toate uneltele necesare pentru a-şi rezolva singur problemele. Cu alte cuvinte, corpul nostru are abilitatea de a se vindeca pe sine, aşa cum demonstrează filozofia Bowen. Odată ce atinge o stare de relaxare profundă, totul este posibil.


Tom Bowen

Geniul lui Tom Bowen (1916-1982), fondatorul acestei terapii, a constat în descoperirea unei metode prin care organismul se întoarce la "setările iniţiale". Iubirea să pentru oameni şi dorinţa sinceră de a ajuta orice persoană aflată în suferinţa, l-au condus la descoperirea acestei unice şi uluitoare metode terapeutice. Australianul a devenit un terapeut respectat, iar statisticile oficiale arată că trata peste 60 de persoane pe zi. Înzestrat cu o bunătate autentică şi cu resurse inepuizabile de înţelegere pentru suferinţa umană, adesea când era trezit în mijlocul nopţii în legătura cu un accident sau cu o criză, pleca în grabă să rezolve urgenţa. Fiind generos şi altruist nu primea bani pentru tratamentul copiilor, pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi sau a persoanelor care nu îşi permiteau să plătească onorariul. Tom Bowen spunea că metoda lui de tratament a fost un dar de la Dumnezeu! Întreaga sa viaţă, simplitatea şi rezultatele remarcabile susţin această afirmaţie.


Cum se aplică?

Tehnica Bowen este un concept nou în contextul terapiilor manuale; ea nu derivă şi nu este similară unei alte metode terapeutice corporale. Constă în aplicarea unor mişcări delicate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv.

Aceste mişcări transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos reactivând memoria celulară a unei stări preexistente de bine, sănătate, echilibru şi optim existenţial.


Cui i se adresează?

Acesta terapie poate fi aplicată de la nou născuţi la persoane vârstnice şi chiar şi la animale. Oferă alinare sportivilor, femeilor însărcinate şi persoanelor cu dizabilităţi.

Nu exista contraindicaţii, aşa că oricine poate beneficia de această tehnică.


Căror probleme se poate adresa?

În principiu oricărei probleme de sănătate. Terapia Bowen aduce alinare în cele mai grave afecţiuni . În plus, dă rezultate în tratarea afecţiunilor acute şi cronice, neurologice şi psihosomatice.

Rezultate excepţionale s-au obţinut în următoarele cazuri:

Tom Bowen
  • tuturor problemelor scheleto-musculare-articulare (câteva exemple : dureri de genunchi, entorse, luxaţii, dureri coloana, sciatică, scolioza, cifoza, restricţii de mişcare ale gâtului, umeri înţepeniţi, etc )
  • afecţiuni sau dezechilibre ale organelor interne (câteva exemple: infertilitate, migrene sau dureri de cap, astm şi bronşite, rinite, probleme renale, enurezie, probleme de stomac şi intestine, diabet, circulaţie deficitară, probleme cardiace etc.)
  • dereglări ale sistemului imunitar şi boli autoimune (câteva exemple: alergii, scleroza multiplă, etc.)
  • afecţiuni neurologice (câteva exemple: Parkinson, sechele după accident vascular cerebral)
  • răceli, febra
  • afecţiuni ginecologice / andrologice
  • depresii, lipsa de energie, stress
  • colici la sugari
  • copii cu autism, sindromul Down, etc.


Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina oficială Bowen şi mărturii ale pacienţilor mei puteţi găsi pe pagina oficială, aici.